2013. november 11., hétfő

Nyári összefoglaló



Nagyon szép, és hosszú  nyár van mögöttünk, megtoldva egy szép hosszú ősszel.
A legnagyobb elfoglaltságot természetesen a pici fiam jelentette, de mellette még itt volt a kert, a vele járó teendőkkel. A kertből csak annyi ami belefér egy cseperedő, járni tanuló egy éves mellett! A kert nem volt olyan szép, mint szerettem volna, és nem is mindenre jutott idő mindig akkor, amikor ideje lett volna, de most tényleg nem ez volt az első, hanem a picurka. 
A kertben termettek egy része a fagyasztóba került, egy része pedig a "kamra" polcra. A "kamra" nálam a pince, mert sajnos a házban a kamra nem alkalmas a feladata ellátására, mert túl meleg. 
Készült rengeteg befőtt, lekvár, paradicsomlé, sűrített paradicsom, ketchup, pizza szósz, csalamádé, lecsó. A nyár végére már nem is bántam, hogy lassan vége a kerti munkáknak, a betakarításnak, és a befőzésnek is! 
Sajnos nyáron egy valamit nem tudtam beiktatni a teendőim közé, és ez az írás a blogomba. Erre már nem futotta az energiámból. De ami késik az nem múlik, és a hosszú téli napokon talán sikerül néhány nyári élményről beszámolnom utólag is. Persze itt nem a nyaralásra gondolok, mert az nem ide való, hanem a nyáron készül süteményekre, tortákra.( Már amelyiket nem felejtettem el lefotózni!) Néhányról sajnos nem készült fotó, de azért a receptet felteszem majd szépen sorban, és ha legközelebb újra készül nálam, akkor ígérem bepótolom a fotót is!Néhány nálam készült lekvár receptjét is felteszem, hátha valaki kedvet kap azokhoz is, és jövőre megpróbálkozik vele.
Természetesen lesznek torták is, mert közben voltak szülinapok, és torták is készültek!

1 megjegyzés: